SZX10

Fejlett rutin sztereó zoom mikroszkóp

Az Olympus SZX10 rutin kutatásra készült mikroszkóp. Maximális numerikus apertúrát (NA 0.2) és 600 vonalpár/milliméteres felbontást kínál. Ez a felbontás (és páratlan nagyítás) hatékonyabbá és pontosabbá teszi a munkát, és jóval több információ kinyerését teszi lehetővé a mintákból. Az Olympus SZX10 zoom aránya 10:1. Az objektívek széles választékának köszönhetően teljesen moduláris rendszer, mely a lehetőségek széles választékát kínálja. Különböző képalkotó eszközökkel kompatibilis és sokféle alkalmazás-specifikus konfigurációt tesz lehetővé az élettudományokban, beleértve a fluoreszcens vizsgálatokat is.

Természetes nézet – eredeti alak, autentikus színek
A DFPlan objektív sorozat a minta eredeti formáját adja vissza, torzítás nélkül. Mindemellett a lencse bevonat és a teljes optikai rendszer üveg anyagainak körültekintő megválasztása lehetővé teszi a minták megfigyelését és dokumentálását eredeti, autentikus színeikben. Ezek a tulajdonságok teszik az SZX10 mikroszkópot ideális választássá bármilyen mérési és kimutatási feladathoz.


Automatizáció
Az SZX10 motorizált fókusz meghajtója (opcionális) bővített fókuszú képalkotással (EFI) hatékonnyá teszi és teljesen automatizálja a digitális dokumentációt. Ez pseudo 3D képalkotást is lehetővé tesz, így kitölti a rést a dokumentáció és a sztereoszkópikus fényúton keresztül látott kép között. Az automatizált vizsgálatokat az Olympus cell* képalkotó szoftvercsalád az egyszerű 2D mérésektől a komplex fáziselemzésig szükséges eszközökkel segíti egyszerűen kezelhető környezetben.


Megbízhatóság és ismételhetőség
Számos képalkotási és mérési feladathoz szükséges azonos zoom beállítás használata a konzisztens és összehasonlítható eredmények eléréséhez. Az integrált, 11 pozíciós kattanó ütközőnek köszönhetően ez a fontos funkció gyorsan és egyszerűen elérhető. Mindemellett az SZX10 gyors váltást tesz lehetővé sztereoszkópikus nézet és a kamerához tengelyirányú fényút között. A tengelyirányú fényút beállítás előnye, hogy a kamerával készített mérések minden irányban megbízhatóak és pontosak, így az eredmény független a minta elhelyezkedésétől a mikroszkóp alatt.


Nagyfokú vizuális kényelem
Az SZX2 sztereomikroszkópok fejlett Olympus ComfortView okulárjai jelentősen nagyobb tartományú szemmozgást tesznek lehetővé a 3D képek megtekintéséhez, így a rövid és hoszzú távú használat is sokkal kényelmesebb. Ennek köszönhetően könnyebben alkotható sztereo kép, aminek eredményeképpen kevésbé erőlteti a szemet.


Ergonómia
Az Olympus hisz abban, hogy az ergonómia nem kiegészítés, ezért minden mikroszkóp a felhasználói kényelem figyelembe vételével készül. Ennek eredményeképpen minden kezelőszerv egyszerűen használható, és az olyan tulajdonságok, mint a ComfortView okulár és alacsony tárgyasztal magasság jelentősen csökkentik az igénybevételt. Az Olympus 5° és 45° között (vízszintes pozíció irányába) beállítható megfigyelő tubust is kínál olyan esetekre, amikor a sztereomikroszkóp használata különböző magasságokban történik.


Nagysebességű képalkotás
A sokoldalú SZX2 sorozat a minták dokumentálására és digitális élőkép megjelenítésére alkalmas. Az SZX2 sztereomikroszkópok trinokuláris fej felszerelésével, és az objektív tengelyirányú képalkotási útvonalon történő mozgatásával függőleges képet ad a mintáról. Olympus DP71 hűtött digitális kamera csatlakoztatásával nagyon rugalmas képalkotó állomást alkot. Alkalmas nagyfelbontású dokumentálásra (12.5 megapixelig) és nagysebességű színes vagy monokróm élőképalkotásra. A fejlett interfész kiváló színreprodukciót tesz lehetővé, és nincs látható színeltolódás a minta mozgatása közben.


Az alaptól felfelé
Az Olympus SZX2 sorozat egyedülálló LED-es alaprendszere lehetővé teszi az átmenő fényű megvilágítás finom beállítását a világos és sík képek eléréséhez. Az ultravékony, 40 mm-es alappal az SZX2 sorozat tárgyasztal magassága a létező legergonomikusabb. Mindemellett újfajta tárcsa segíti a világoslátóterű, sötétlátóterű és ferde megvilágítás egyszerű kiválasztását és szabályozását. A hosszú élettartamú LED-ek nem melegítik a tárgyasztalt és a mintát, ezáltal jelentősen javítják a rugalmasságát mind a kutatási és fejlett rutin élettudományi, mind az anyagtudományi sztereomikroszkópiában.


Tökéletes ferde megvilágítás
A legtöbb sztereomikroszkóp tükrök használatával hozza létre a ferde megvilágítást, ami egyenetlen és inkonzisztens kontrasztot eredményezhet a látómezőben. Az SZX2 LED-es megvilágító rendszere vékony lamellákból álló finom fényzár rendszer alkalmazásával ultrapontos és teljesen egyenletes ferde megvilágítást hoz létre. Ezek az egyedülálló rendszerrel az átlátszó minták ugyanannyira kontrasztosan láthatóak a teljes látómezőben