Rólunk

Cég információ

APOKROMÁT LOGO

Cégünket közel 25 éves szakmai tapasztalatra alapozva 2010-ben alapítottuk. Szervizünkben különböző mikroszkópok (Pl.: Olympus, Leica, Nikon, Zeiss, Carl Zeiss Jena, PZO Warsava, Opton, Hund, Lomo stb), és más optikai műszerek szervizelésével (karbantartás, javítás és felújítás), forgalmazásával, alkatrészek beszerzésével és gyártásával foglalkozunk.
Nagy megtiszteltetés és elismerés számunkra, hogy az Olympus mikroszkópok országos márkaszervizének feladatait is cégünk látja el.  
Szervizünk valamennyi mikroszkópfajta (elektronmikroszkóp kivételével) javítását vállalja megrendelőink telephelyein, illetve szerviz műhelyünkben. Szerviz mérnökeink valamennyi műszert az eredeti gyári feltételeknek megfelelően javítanak meg és állítanak be. Precíz javítással és beállítással biztosítani tudjuk a mikroszkóp maximális teljesítő-, és felbontóképességét, mechanikai és elektronikai működését.
Javításaink során minden esetben gyári alkatrészeket építünk be, de megrendelőink igényeinek megfelelően más típusú, de csere szavatos alkatrészeket is fel tudunk használni, speciális esetekben gyártó partnereinkkel egyedi alkatrészeket is elkészíttetünk, saját tervezés alapján.

Karbantartás

Minden mikroszkóp felépítésénél, funkciójánál fogva, rendszeres karbantartást igénylő eszköz. A karbantartások közötti idő intervallumokat csak a felhasználás körülményei befolyásolhatják, de ez nem ok a karbantartások nélkülözésére.

A megfelelő karbantartási módszerek megválasztásával a mikroszkóp megbízható működése a teljes élettartam alatt jól menedzselhető. Fontos a műszereket érő terhelések és igénybevételek elemzése, így a fenntartási és karbantartási költségek tervezhetővé válnak, ezáltal csökkentve a nem kívánt állásidőket és növelve a használati időt. 

Vállaljuk ügyfeleink és leendő ügyfeleink mikroszkópjainak helyszíni állapot felmérését. A műszerek állapota és az alkalmazási területnek megfelelő igénybevétel alapján javaslatot teszünk az alkalmazható karbantartási stratégia bevezetésére. Ismertetjük a lehetséges karbantartási stratégiák előnyeit és hátrányait műszaki és gazdasági szempontból, tekintettel az EHT alakulására. Azoknál a cégeknél, amelyeknél a teljes körű, hatékony karbantartást (Total Productive Maintenance, TPM) már alkalmazzák, előadásokkal tudjuk segíteni az autonóm karbantartás megszervezését.

Bővebben...

Fejlesztés

Speciális alkatrészek, optikai illesztő adapterek tervezését és gyártását megrendelőink igényeinek megfelelően tervezzük meg és gyártjuk le.
Képfeldolgozó rendszerek hardveres és szoftveres kiépítését megtervezzük a már meglévő optikai készülékéhez, vagy a megvásárolni kívánt berendezéshez egyaránt. Termékeink között megtalálhatóak a legegyszerűbb cmos, ccd kameráktól a digitális fényképezőgépeken át (kompakt és SLR) a professzionális kamerákig szinte minden eszköz és a hozzá megfelelő optikai adapterek illetve képfeldolgozó szoftverek is, melyeket megrendelőinknél a helyszínen installálunk és kalibrálunk is.

Szaktanácsadás

Cégünk vállalja a mikroszkóp beszerzéssel, bővítéssel kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolását mind műszaki, mind felhasználói igényeknek megfelelően. Minden esetben tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket a soron következő beruházásaikkal kapcsolatos előnyökről és hátrányokról.
Széleskörű gyakorlati tapasztalataink alapján megfelelő tanácsokat tudunk adni szinte minden alkalmazási területen dolgozó szakembernek az általa megvásárolni kívánt termékkel kapcsolatban, illetve arról, hogy milyen készülékkel tudja megvalósítani az adott feladatok megoldását a saját munka területén. Igyekszünk az adott szakmai feltételeknek legmegfelelőbb eszközök kiválasztásában segíteni, még abban az esetben is, ha a terméket nem cégünktől szerzi be, ha az, valóban megfelelő műszaki tartalommal rendelkezik, és minősége megfelel az elvárásoknak.

ISO

Cégünk MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszerben végzi munkáját, ezzel biztosítva ügyfeleink részére a megbízható és minőségi szolgáltatást.

Tanusítvány EN

Tanúsítvány HU