IX83

Teljesen motorizált és automatizált inverz kutató mikroszkóp rendszer

A teljesen motorizált és automatizált IX83 az IX3 képalkotó család legfejlettebb tagja élettudományi kutatók számára, ami a felhasználás és alkalmazási rugalmasság új szintjét nyújtja. Az IX83 rendelhető egy és két optikai szintű kiépítésben is, előbbi az ergonomikus alacsony tárgyasztal-pozíció, míg utóbbi a nagyobb fokú bővítési lehetőség miatt lehet vonzó. Mindkét váztípus kiváló alapjául szolgálhat számos képalkotási technika számára, a hosszú time-lapse folyamatoktól más csúcstechnológiájú eljárásokig, valamint rutin ellenőrzésekhez és dokumentációhoz. A platform nyitott az új, egyéni fejlesztésű komponensek és vezérlők fogadására, hogy teljes körűen megfelelhessen a legspeciálisabb igényeknek is.


Egyedülálló optikai szintek (deck system)
Egyetlen másik mikroszkóp rendszer sem kínál nagyobb rugalmasságot. Az IX83 mikroszkóp vázak egyedülálló optikai szint rendszere optikai komponensek széles választékával bővíthető, köztük megvilágító rendszerekkel, szűrőtartókkal és detektor egységekkel. Ezáltal minden alkalmazáshoz összeállítható az ideális optikai szint konfiguráció.

Moduláris motorizáció
A motorizáció szükséges a teljes körű folyamat-automatizáláshoz. Az Olympus moduláris motorizációs koncepciója lehetőséget biztosít az automatizáció fokának megválasztására, az igényeknek megfelelően. Az IX83 mikroszkóp felszerelhető fluoreszcens és átmenőfényű kondenzorokkal, szűrőváltókkal a megvilágító és detektáló oldalon, fényzárakkal, tárgyasztalokkal és objektívrevolverekkel. Minden komponens vezérlehető a kényelmes kézi vezérlő egységről vagy az Olympus képalkotó szoftverből is.

Rendszermegoldások
Az Olympus képalkotó szoftvercsomagok segítségével lehetőség nyílik képalkotásra és archiválásra, többszörösen festett minták elemzésére, automatizált kísérletek vezérlésére, egyszerű képalkotásra, képalkotó cytometriai eljárás vagy számos más mikroszkópos technika kivitelezésére. A speciális feladatokhoz opcionális bővítő modulok (Solutions) is elérhetőek, a megfelelő(ek) kiválasztásához lépjen kapcsolatba velünk.

Fluoreszcenciához tervezve
Fluoreszcens festékekkel jelölt sejtkultúrák vizsgálatához az Olympus fluoreszcens megvilágító rendszerei és speciális ion-bevonatú szűrői biztosítják a legjobb jel-zaj teljesítményt. Az UIS2 HQ fluoreszcens szűrők nagypontosságú hullámhossz-kezelése, meredek vágási görbéi és alacsony autofluoreszcenciája mind hozzájárul a kimagasló teljesítményhez. Különböző fluoreszcens megvilágító rendszerek rendelhetőek az egyedi alkalmazás-követelmények megfelelően.

Stabilitás
Az IX83 inverz kutató mikroszkóp vázak páratlanul kompaktak, stabilitásuk terén mentesek minden kompromisszumtól, ezért ideálisak minden olyan alkalmazás számára, ahol a minták gyakran cserélődnek.

UIS2 – láthatóvá teszi a láthatatlant
Új mérföldkő az optikák fejlődésében, avagy optikai evolúció - UIS2. Jobb - legjobb - UIS2.  Láthatóvá teszi a korábban láthatatlant, és óvja a sejteket a káros sugárzással szemben. A kiváló jel-zaj teljesítmény és a jobb színképtartomány a legerősebb jelet biztosítják minimális gerjesztés mellett. A kromatikus aberráció további javításának köszönhetően maximális színhűséget garantál.