UC30

Leírás

Olympus UC30 nagyfelbontású és nagy színhűségű professzionális digitális kamera
A hűtés nélküli UC30 nagy felbontású, gyors, érzékeny és színhű. Az UC30 kamera CCD képalkotó szenzora 2080 x 1544 pixeles, színcsatornánként 14 bites. A kamera különböző felbontási módokat és sebességeket támogat. 3x színes binning módban (688 x 514 pixel) 35 képet készít másodpercenként. Ez a funkció nagyon kényelmessé teszi a fókuszálást és tájékozódást  mintán. A legnagyobb felbontásnál (2080 x 1544 pixel) az UC30 5 képet készít másodpercenként. A színes képalkotás mellett ez a kamera monochrome módban is működik. Az UC30 a cell* 3.0 és analysis FIVE szoftverekbe teljesen integrált, ezzel elérhetőek olyan valósidejű funkciók, mint pl. az automatikus kontrasz beállítás és javítás, ami garantálja a legjobb képek elkészítését még az ideálistól eltérő megvilágítási feltételek esetén is.

Fő jellemzők

Olympus Kamera Vezérlés (OCC)
A kamera minden funkciója vezérelhető a cell* 3.0 és analysis FIVE képalkotó és képelemző szoftverekből. Az aktuális képalkotási feltétlektől függetlenül valósidejű funkciók biztosítják a teljes dinamikus tartomány optimális kihasználását. Ez a lehetőség optimálisan kiegyensúlyozott kontrasztot és kimagasló képminőséget eredményez. Az UC30 és a vezérlő- képelemző szoftver együtt innovatív megoldást jelent a képfeldolgzás és elemzés miden kihívására, beleértve a képfeliratozást, archiválást, jegyzőkönyvkészítést és e-mailben történő elküldést, valamint a sötétszoba nélküli fotórealisztikus másolatok készítését.

Nagy felbontás, többféle sebesség
Az UC30 kamera CCD chipje 2080 x 1544 pixeles felbontású. A felhasználó több részletet lát és a mérések még pontosabban végezhetőek el. Az UC30 14 bites dinamikus tartománya 16.384 féle szürkeárnyalatot külöböztet meg színcsatornáként és háromféle sebességet támogat. A specális kereső módban 35 kép készül másodercenként 688 x 512 pixelből. A fókusz módban 13.6 kép készül másodpercenként 1040 x 772 pixelből. Végül a legnagyobb felbontásnál – 2080 x 1544 pixel – 7 kép per másodperces élőképet láthatuk. A fókuszálás művelete tehát valósidőben végezhető el és amint felvétlre kerül a sor, kiváló minőségű képek készülhetnek. Ezk mellett az UC30 kamera monochrome módban is működik. Ebben a speciális módban a kamera legnagyobb felbontása 1040 x 772 pixelre van korlátozva.

Nagy érzékenység
A nagy érzékenységű CCD képalkotó szenzor lehetővé teszi még a nagyon gyenge jelek detektálását is. Az elektronikus fényzár (shutter) akár 160 másodpercnyi expozíciós időt is megenged.  Az UC30 kamera expozíciós ideje 100 µs és 10 s között állítható. 


Egyszerű telepítés
A FireWire™ technológia garantálja az UC30 kamera egyszerű telepítését számítógépre vagy FireWire™ porttal srelt laptopra. A frame grabberes és egykamerás rendszerek már a múlté. A FireWire™ technológia lehetővé teszi több kamera használatát egyetlen számítógépen. Az UC30 minden fénymikroszkópra felszerelhető szabványos C-menetes adapterrel. Ezen felül csupán egyetlen kábel szükséges az adatok és az energia szállítására a kamera és a számítógép FireWire™ portja közé.

Specifikáció

UC30 spec