SC100

Leírás

Olympus SC100 digitális színes kamera
Az Olympus SC100 nagyfelbontású digitális színes kamera egyetlen felvételből készít világoslátóterű képeket olyan alkalmazások számára, ahol a színhűség és a részletgazdagság alapvető fontosságú. A beépített 10.6 Megapixeles CMOS szenzor révén az SC100 kamera képes részletgazdag, nagyfelbontású képeket készíteni, amely különösen hatékony alacsony nagyítások esetén. Ezáltal az érdekes objektumok tovább nagyíthatóak digitálisan a tisztaság elvesztése nélkül, így az SC100 ideális választás rutin dokumentációs feladatokhoz mind az élettudományi, mind pedig az anyagtudományi felhasználók számára.

A képek finom részletei a képernyőn elemezhetőek, ami egy ergonomikus és természetes alternatívát kínál az okulárokon keresztül történő vizsgálati móddal szemben. A 2x és 4x binning mód tovább növeli az érzékenységet, így alacsony fényerejű alkalmazások számára is ideális választást jelent e kamera. E mellett a dinamikus tartomány speciális kezelése által kiküszöbölhető az elkészített felvétel nemkívánatos zaja is. 
Az SC100 digitális színes kamera teljes mértékben integrált az Olympus cellSens és Stream szoftverekbe. E szoftverekkel a teljes képalkotási folyamat levezérelhető, olyan speciális funkciókat is beleértve, mint például az automatikus panoráma képalkotás (multiple image alignment – MIA) és az on-line kibővített fókuszú képalkotás (instant extended focal imaging – Instant EFI).
Az SC100 kamera egy költséghatékony opció a részletek elemzéséhez, a teljes rálátás megtartása mellett.

Fő jellemzők

Legnagyobb felbontás
Az SC100 digitális színes kamera páratlan felbontást kínál a 10.6 millió önálló pixel révén, így egyetlen felvétellel megörökíthető minden apró mintarészlet, pixel-eltolást alkalmazó technológia nélkül. Az Olympus egyedülálló UIS2 optikai rendszerével együtt megközelíthető az okulárban, puszta szemmel tapasztalható felbontóképesség – kiváló, tiszta, nagyított kép az elemzéshez. Minden pixel 12 bit felbontásban kerül digitalizálásra, amiből csak a felső 8-bit hasznosul az alacsony zajszintű, 24-bit színmélységű képek készítésekor. Ezzel nagyfelbontású, alacsony zajszintű képek készíthetőek, ami alkalmassá teszi a kamerát minden olyan alkalmazásra, amely pontos dokumentációt igényel a részletek elvesztése nélkül.


Magas szintű színhűség 
A minta valós reprezentációja alapvető fontosságú minden digitális mikroszkópos képalkotó rendszer esetében. Az SC100 egyik fő jellemzője az a képesség, hogy színhelyes felvételeket készít, hűen visszaadva a képernyőn a minta színárnyalatait és részleteit. Az Olympus beépített optimalizált színi rendering algoritmusai révén, a magas szintű színhűség nem csak a fotózott, hanem az élőkép esetében is elérhető.


Kényelmes élőkép-sebesség
Az SC100 kamera gyors és kényelmes sebességet biztosít a folyamatos navigációhoz, fókuszáláshoz és képrögzítéshez. A natív felbontás és a két különböző binning mód – 2x és 4x – támogatása révén a legnagyobb élőkép-sebesség 42 fps. Az SC100 kamera funkcionalitását tovább bővíti, hogy a 2x binning mód négyszeresre növeli az érzékenységet az alap beállításhoz képest, ezáltal alacsony fényerejű vizsgálati módok (például fáziskontraszt és sötétlátótér) esetén is alkalmazható.


Észrevétlen integráció
Az SC30 kimagasló ár/érték aránya az alkalmazott technológiára vezethető vissza. Az USB2.0 csatlakozás egyszerű kezelést tesz lehetővé az Olympus cellSens és Stream szoftvereken keresztül. A képi eredmények valós időben megtekinthetőek igény szerinti felbontásban, még ha on-line kép-optimalizációs folyamatok futnak is közben a háttérben. Az interaktív fókuszálás és mérés az élőképen egyszerűen és gyorsan végezhető. Ezen felül a kamera képei kalibrálhatóak, ami révén valós mérési értékek kaphatóak és részecskedetektálás végezhető on-line.
Mivel az Olympus mind az élettudományi, mind pedig az anyagtudományi területekre kínál szoftvercsomagot a legegyszerűbb megoldásoktól a legösszetettebbekig, minden rutin alkalmazási igény kielégíthető. Amennyiben automatizáció szükséges, motorizált komponensek széles választéka is illeszthető igény szerint, amely komplex munkafolyamatok automatizálását is lehetővé teszi.

Specifikáció

SC100 spec