DP 80

Leírás

Professzionális kettős CCD kamera – DP80 
Az egyedülálló DP80 kamera egy házban egyesíti a színes és a monochrom képalkotó szenzort, ezáltal nagyfelbontású világos látóterű képek és nagyérzékenységű fluoreszcens felvételek egyaránt készíthetőek. A cellSens vezérlő szoftver sokoldalú funkcionalitása révén gyorsan és automatikusan vált a kamera képalkotó szenzorai között, a mikroszkóp optikai útjában semmit nem szükséges manuálisan állítani. Lehetőség van továbbá a DP80 kamera két különböző érzékelőjével készített képeket nagy pontossággal (pixelt pixelre) egymásra illeszteni, ami a színes és monochrom képalkotás együttes használatában rejlő lehetőségeket tárja a felhasználó elé a hatékony és pontos munka érdekében, legyen az kutatás vagy klinikai környezet.

Fő jellemzők

Két kamera egyben 
A DP80 kamera egy testben egyesít egy színes és egy monochrom érzékelőt. Ezáltal a felhasználó optikai váltás nélkül használhat egy nagyteljesítményű színes kamerát és egy érzékeny monochrom kamerát. Ez a rugalmasság ideális olyan helyzetekben, ahol egy mikroszkópot különböző alkalmazásokra is használnak, például nagy színhűségű színes fotódokumentációra és nagy érzékenységű fluoreszcens képalkotásra. Olyan esetben is előnyös ez a megoldás, amikor egy mikroszkópon osztoznak különböző felhasználók vagy csoportok. 


Mindenből a legjobb 
A DP80 kamera mind a színes, mind pedig a monochrom képalkotásra a legjobb technológiákat használja a legjobb eredmény elérése érdekében. A pontos pixel-shiftes színes érzékelő “Fine Detail Process” technológiát és Olympus fejlett valósidejű színprofilokat használ. A nagyérzékenységű monochrom érzékelő valódi fluoreszcens képalkotást kínál a közeli IR régióban is (pl. Cy7). Mindkét érzékelőn Peltier hűtés javítja a jel-zaj arányt a legjobb minőségű képek elérése érdekében.


Gyors váltás
A két érzékelő közötti gyors váltásért egy piezoelektromos mechanizmus felel, ezáltal a mintától függően a megfelelő szenzor 3 mp alatt készen áll a képalkotásra. A váltás nem csupán gyors, hanem pontos is, mert a két érzékelő gyárilag úgy van beállítva, hogy pixel-pontosságú átfedéssel legyen illeszthető a színes és monochrom kép. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem szükséges finom hangolni a világos látóterű és fluoreszcens képek pozícióját az egymásra illesztés során, ami nagyfokú megbízhatóságot jelent e műveletre nézve.


Automatikus vezérlés
A szenzor-váltó mechanizmust és minden más kamera-paramétert a cellSens szoftver vezérel. A felhasználónak lehetősége van manuálisan, egyetlen kattintással kiválasztani a megfelelő érzékelőt, de a szoftverre is bízhatja, hogy a minta függvényében automatikusan kiválassza az ideális szenzort, a képalkotási igényeknek megfelelően.

Specifikáció

DP80 spec