DP 73

Leírás

Illeszkedik minden képalkotási igényéhez – DP73 
A technológiák igazi ötvözeteként a DP73 minden képalkotási feltétel mellett megbízható képeket készít, ami az okulárba tekintve ellenőrizhető.
Az érdekes terület kiválasztása és a helyes fókusz beállítása egyszerű a folyamatos, nagy felbontású élőképen, mialatt az Olympus színi rendering algoritmusai a minta valódi színeit jelenítik meg a monitoron, így színhelyes képet biztosít minden képi megjelenítő eszköz számára, legyen az monitor vagy akár projektor.
Egyszerűen illeszthető a mikroszkóp optikai felépítéséhez, ahol a maga nemében páratlan maximális felbontás teljes mértékben képes kihasználni a mikroszkóp objektívjeinek teljes felbontóképességét, különösen kis nagyítások esetében.
A mintáról történő hű képalkotásnak szentelt speciális technológiai megoldások segítségével a DP73 első ízben küszöböli ki a pixel-interpolációt, ami az Olympus DSLR kameráknál alkalmazott technológiai tapasztalataira épül, aminek eredménye a tiszta és pontosan színezett képi részlet.
A képalkotó szenzor nagy érzékenysége és speciálisan széles dinamikus tartományú módja segítségével a képalkotás minden körülmények között egyszerű: világoslátótér, kontrasztjavító eljárások és fluoreszcencia esetén is tökéletes választás, ami nagyfokú szabadságot jelent a különféle laboratóriumi igények számára.
Az új Olympus cellSens szoftver a legtöbbet képes kihozni a DP73 kamera minden technológiai megoldásából, ezáltal e képalkotó rendszer segítségére lesz minden helyzetben, megbízható képeket készítve.

Fő jellemzők

Az összes részlet megörökítése 
Az Olympus DP73 egy új, továbbfejlesztett, 2 megapixel felbontású képalkotó szenzorra épül, amely egy fejlett pixel-eltolást alkalmazó mechanizmus révén képes gyorsan előállítani akár 17.28 megapixeles képet is.
A finom részleteket feldolgozó technológia – ami közvetlenül az Olympus E-5 professzionális DSLR fényképezőgéptől származik – első ízben került bele egy professzionális mikroszkópos kamerába: a képen belüli meghatározott területek diszkrét kontrasztszintjeinek elemzése és finomhangolása révén teljes mértékben megörökíthető a minta miden részlete, éppúgy, mint a mikroszkóp okulárjába tekintve. 
E technológiák részletgazdag képek készítését teszik lehetővé, amely alkalmas a nagy mintákról történő gyors dokumentációs feladatok ellátására is. Ez különösen igaz a kis nagyítású objektívek esetében, hiszen az így készített felvételek részletei később megtekinthetőek nagy digitális nagyítás használatával. 


Bízzon a színekben 
Az Olympus pixel-eltolást alkalmazó szenzorok terén szerzett tapasztalata szolgált alapul a DP73 esetében alkalmazott új „3CCD pixel-shifting” eljárás kifejlesztése során. A szenzor innovatív, pontos lépésekben történő mozgatási eljárása során több felvétel készül a mintáról és a kamera így minden pixel esetében képes valódi RGB mintavételezésre. Ezáltal szükségtelenné teszi a hagyományos színi interpolációt, és elkerülhetővé válik a hibák bevezetése a képalkotási folyamatba. A továbbfejlesztett színillesztő algoritmus növeli a színek megkülönböztetési pontosságát, még az olyan hasonló színárnyalatok esetében is, mint a vörös és barna vagy akár a kék különböző árnyalatai. E technológiák nem csupán javítják a színvisszaadást, hanem a végső kép érzékelt felbontásához is hozzájárulnak. Ennek egyértelmű előnyei vannak a képalkotás pontosságának optimalizálása szempontjából, különösen például olyan hisztológiai festékekkel történő munka esetén, amelyeknél a szomszédos struktúrákat csupán apró színárnyalatnyi különbségek választják el. 
Az Adobe© RGB színtér támogatása lehetővé teszi a kamera számára hogy a hagyományos sRGB színtérben jelen lévő színeknél több színt azonosítson helyesen és képezzen le. Amennyiben a kamera mellé Adobe© RGB színteret támogató eszközök kerülnek, hűen reprodukálhatóvá válnak a kamera által megörökített kép színei monitoron vagy nyomtatón is. Az Olympus szabadalmaztatott színi rendering algoritmusai biztosítják, hogy ilyen kiegészítő eszközök hiányában is ugyanazt az élményt tapasztalhassa meg a DP73 képein, mintha az okulárokba nézne.


Kiváló képminőség minden körülmények között
Az új DP73 szenzor nagyobb dinamikus tartománnyal rendelkezik (már 14bit felbontás) és továbbra is Peltier hűtés segíti a zajcsökkentésben minden képalkotási módban. E nagy érzékenység teszi lehetővé a kamera számára, hogy a mintáról minden körülmények között helyes képet alkosson, a világoslátótértől minden kontrasztjavító eljáráson át a fluoreszcenciáig. Nehéz minták esetén, mint például ahol fontos részletek vannak jelen egyidejűleg nagyon világos és nagyon sötét területeken, az új széles dinamikus tartományú mód (WiDER, az opcionálisan elérhető DP73WDR) alkalmazható. A képi gain elemzése és helyi optimalizálása révén e mód a minta legsötétebb területeiről is képes részleteket kinyerni, ugyanakkor elkerülve a túlexponálás miatt fellépő szokásos kiégés-hatást a fényes területek esetében. A kamera élőkép módjában ez a hatás valós időben működik, kiváló előnézetet biztosítva a felhasználó számára, jobb élményt kínálva a monitoron, mint ami szabad szemmel az okulárokban tapasztalható.
Szürkeárnyalatos (monochrome) mód a fluoreszcens képalkotáshoz
A DP73 kamerát használó fluoreszcens analízis a kamerába épített minden új technológiát kihasználja, lehetővé téve minden típusú festék magas minőségű képalkotását, függetlenül a minta fényességétől. A dedikáltan fluoreszcenciára optimalizált speciális auto-expozíciós algoritmusok mindig optimális expozíciós időt biztosítanak a képalkotáshoz, ugyanakkor az expozíciós idő finomhangolása révén szükség esetén szabadságot is kínálnak az érdekes struktúrák kihangsúlyozására. Az egyedi monochrome mód maximalizálja az érzékenységet az összes színcsatorna esetén, míg a Peltier hűtés a képi zajt minimalizálja az expozíció során. Az integráló és átlagoló funkciók révén a leghalványabb fluorokrómokról is optimális képek készíthetőek, kiváló jelszinttel, fekete háttérrel és tiszta eredményekkel.


Illeszkedik minden igényéhez 
Az Olympus DP73 kamerában alkalmazott technológiai megoldások széles skálája biztosítja, hogy a kamera az alkalmazások széles választékának minden igényét kielégíti, és tökéletes képeket készít. Azonban az alkalmazása nem korlátozódik csupán rögzített felvételek készítésére, hála a DP73 kamera folyékony és kristálytiszta élőkép módjának, használható nagyméretű és nagyfelbontású megjelenítő eszközökkel együtt is, 15fps 1600x1200 pixel felbontáson. Tiszta és élénk mozgókép-felvételek készíthetőek akár 27 fps sebességgel, míg a 100 – 1600 ISO-megfelelő érzékenységi szintek nagyfokú szabadságot adnak a kamera teljesítményének a megvilágítási technika igényeihez történő igazításához. A cellSens szoftvercsaláddal együtt a DP73 kamera új távlatokat nyit a nagy részletgazdagságot igénylő dokumentációs feladatok számára (MIA vagy EFI) éppúgy, mint a fejlett többdimenziós időzített (time-lapse) felvételek és z-stack-ek számára. Bármilyenek is az Ön képalkotási igényei, a DP73 magas képminőséget, nagyfokú színhűséget, nagy felbontást és páratlan érzékenységet biztosít

Specifikáció

DP73 spec