BX63

Kiválóság az automatizáció terén 

Az Olympus BX63 teljes mértékben motorizált és a fókuszálást egyedülálló módon az objektív mozgatásával végzi, míg a tárgyasztal Z-pozíciója rögzített. Ezzel a megoldással különösen nagy pontosság és stabilitás érhető el a rendszerrel. Az újonnan kifejlesztett motorizált tárgyasztal fejlett, nagy pontosságú ultrahangos Piezo technológiára épül, ami csendes, sima és különösen pontos kezelést biztosít. A tárgyasztal intuitív módon, szabadon mozgatható puszta kézzel is, ami gyorsítja a minta kívánt területének megtalálását, mialatt a nagypontosságú érzékelők minden pillanatban kiolvassák a tárgyasztal aktuális X-Y koordinátáit. E kiváló technika révén a felhasználó pontos koordinátákra építheti a kísérleteit és nagy sebességgel navigálhat a megadott pozíciókhoz.

Legyen pontos! – Ultrahangos motorizált tárgyasztal
Az Olympus BX63 számára egy teljesen új, nagy pontosságú, ultrahangos tárgyasztalt fejlesztett ki az Olympus. A fejlett Piezo technológia által vezérelt, kompakt tárgyasztal rendkívül csendes és különlegesen sima működésű. Szabad kézzel is mozgatható, ami gyors mintapozícionálást tesz lehetővé. A beépített nagy pontosságú érzékelők segítségével a tárgyasztal X és Y koordinátái minden pillanatban pontosan ismertek, így a felhasználó egzakt koordinátákat rendelhet minden érdekes ponthoz, amikhez azok regisztrációját követően nagy sebességgel lehet navigálni akkor is, ha a tárgyasztalt manuálisan pozícionálták. A cellSens szoftvercsalád használatával ezen új ultrahangos tárgyasztal megbízható platformot jelent olyan összetett képalkotási folyamatok automatizálásához is, mint a MIA (panoráma) és többdimenziós kísérletek.

Tervezze meg a saját egyedi munkafelületét – Egyedülálló kezelési koncepció
Mindenki másképpen szereti rendszerezni a dolgait – legyen az egy íróasztal, vagy egy ruhásszekrény, és nem feltétlenül fog megfelelni másnak is az adott elrendezés. Az Olympus ennek szellemében kialakított egy olyan felületet, ami a BX63 mikroszkóp esetében lehetővé teszi a teljesen felhasználó által meghatározott vezérlési koncepciót. Ez magában foglalja a lecsatolható manuális kezelő szerveket, érintőképernyőt és szoftveres vezérlést, ezáltal páratlan munkakörnyezet-testre szabási lehetőséget kínál.

Vezérlés egy érintésre – Az Olympus BX63 érintőképernyős kezelőfelülete 
Az Olympus BX63 teljes körű, PC-nélküli vezérléséhez egy egyedülálló, programozható, érintőképernyős kezelő felület áll rendelkezésre, ami nagymértékben leegyszerűsíti a vizsgálati módok közötti váltást és a speciális képalkotási feladatokat; e kezelőszervről is vezérelhető a fókusz és a motorizált tárgyasztal. A kezelőfelület beállítható környezet-érzékeny ’navigációs módba’ is, amely csak az éppen használatban lévő vizsgálati módhoz tartozó funkciókat jeleníti meg. Az alternatív ‘teljes működtetési mód’ az összes funkció elérését biztosítja, a testre szabás lehetőségével. A felhasználó-kezelő rendszerben akár 30 különböző felhasználó is regisztrálható, ami lehetővé teszi az egyéni beállítások eltárolását és azok jelszóval való védelmét.

Manuális érintés – lecsatolható kezelőszervek 
Azon felhasználók számára, akik előnyben részesítik a kézből történő vezérlést, a BX63 egy opcionális kézi vezérlő egységet kínál, amely tetszőlegesen elhelyezhető a felhasználó igényeinek megfelelően. A hagyományos kezelési módhoz e kezelőszervek a váz elejére csatolhatóak. Ezen egységekkel vezérelhető a durva- és finomfókusz, a tárgyasztal, valamint váltani lehet az egyes vizsgálati módok, objektívek és szűrők között éppúgy, mint szabályozható a megvilágítás intenzitása, a kamera és a fluoreszcens fényzár.

Teljes rendszervezérlés – cellSens szoftver az élettudományi alkalmazások számára
A cellSens szoftvercsalád három különböző csomagból áll: cellSens Entry, cellSens Standard és cellSens Dimension, minden felhasználói igény számára egyszerűen kiválasztható a megfelelő. Az egyedülállóan testre szabható grafikus felhasználói kezelő felület (GUI) segítségével a képalkotási folyamat személyre szabható az elejétől a végéig, az egész kísérlet teljes vezérléséhez. E mellett mindegyik csomag észrevétlenül integrálja a Microsoft Windows™ és Office™ programok kezelését*, ami révén az Olympus cellSens szoftvercsalád fejlett funkciókészlete rendkívül felhasználóbarát.
*A Microsoft Windows™ és Office™ szoftverek nem a cellSens csomagok részei

Optikailag a görbék előtt – az UIS2 optikai rendszer 
Minden fénymikroszkóp szíve az optikai rendszer; objektívek, prizmák és szűrők sora, amely a minta célterületének nagyítását szolgálja a legtöbb részlet kinyerése céljából. Ez sokkal összetettebb feladat, mint azt kimondani: a mintáról történő képalkotás nem más, mint a fény bevezetése és szabályozása, majd a szembe (vagy kamerába) történő vetítése. E művelet során számos optikai hiba keletkezik, amelyek rontják a képalkotás minőségét, ha nincsenek korrigálva. Az Olympus UIS2 optikai komponensek tervezése során a tökéletes optikai rendszer elérése volt a cél; egy új minőségi szint felállítása a pontosság és tisztaság terén.

Fluoreszcenciára tervezve 
Éppúgy, mint az objektívek, az UIS2 fluoreszcens szűrő szettek és a nyolcpozíciós szűrőkocka-tartó egységek is a flexibilis és magas minőségű képalkotásra lettek optimalizálva. Egy ultra-magas minőségű bevonatképző eljárás kiváló áteresztést és kivételesen meredek jelleggörbéket eredményez, valamint az alacsony reflexiójú belső felületek kiszűrik a szűrt fény 99%-át. Ennek eredményeképpen e szűrő szettek biztosítják a legnagyobb érzékenységet és szín-szeparációt, ami az alacsony auto-fluoreszcenciájú üvegfajtával együtt tovább javítja a jel/zaj arányt. Ezen felül a szűrőkockák minden segédeszköz vagy szerszám nélkül cserélhetőek, megkönnyítve a gyors testre szabást.

Egy újszerű fluoreszcens megvilágítási koncepció 
A fluoreszcens megvilágítás sok éve az élettudományi mikroszkópia kiemelt vizsgálati módja. A BX3 rendszerek bevezetésével az Olympus számos új jellemzőt és komponenst vezetett be, amik segítségével a fluoreszcencia megőrzi e kiemelt szerepét. Az egyik legjelentősebb ilyen fejlesztés az újszerű légyszem lencserendszer, ami a teljes látómező homogén megvilágítását teszi lehetővé. A magas minőségű megvilágítás mellett a légyszem-rendszer egyszerűbbé teszi az ívlámpa beállítását is.


Készen a digitális képalkotásra – kompromisszum-mentes ergonómia 
Számos különböző tubus létezik a BX3 sorozathoz, hogy minden igénynek meg tudjon felelni. A legnagyobb flexibilitást és kényelmet az U-TTR2 dönthető, trinokuláris tubus nyújtja, amelynél a szemmagasság- és szemtávolság-állítás mellett a fényútvonal-választó jobb- vagy balkezes kezelése is testre szabható, amely ismét a felhasználó szabadságának ad teret, biztosítva, hogy a mikroszkóp igazodjon a felhasználóhoz, nem pedig fordítva.

Mindent megfelelően dokumentálni – Olympus digitális kamerák
Mindig előnyös, ha van választási lehetőség, ami különösen igaz a digitális képalkotási igények területén. A világos látóterű alkalmazások esetében a nagy színhűség, míg a fluoreszcens jelek detektálásánál a tökéletes szürkeárnyalatos képalkotás kiemelt fontosságú. Ugyanakkor vannak olyan helyzetek, ahol egy kamera mindkét igénynek egyszerre kell, hogy megfeleljen. Legyen ugyanakkor választható a képméret és felbontás, máris érthető, miért ilyen széles a választék az Olympus digitális kamerák terén: hogy Ön minden igényhez és feladathoz megtalálja a legmegfelelőbb kamerát.

Specifikáció

BX 63 SPEC

Méretek

BX63 MÉRETEK