BX53

Rendszer az Ön igényei szerint – sokoldalú rendszer mikroszkóp

Az Olympus BX53 tökéletes példája a sokoldalú képalkotó rendszernek; számos optikai, motorizációs és szoftver opciót kínálva a használat során felmerülő igények szerinti bővítési lehetőség mellé. Mint moduláris rendszer, a BX53 alkalmazások széles választékát támogatja a világos látóterű vizsgálati módtól a fluoreszcenciáig, teljes mértékű testre szabási lehetőséget kínálva minden felhasználói igény számára.

Optikailag a görbék előtt – az UIS2 optikai rendszer.

 Minden fénymikroszkóp szíve az optikai rendszer; objektívek, prizmák és szűrők sora, amely a minta célterületének nagyítását szolgálja a legtöbb részlet kinyerése céljából. Ez sokkal összetettebb feladat, mint azt kimondani: a mintáról történő képalkotás nem más, mint a fény bevezetése és szabályozása, majd a szembe (vagy kamerába) történő vetítése. E művelet során számos optikai hiba keletkezik, amelyek rontják a képalkotás minőségét, ha nincsenek korrigálva. Az Olympus UIS2 optikai komponensek tervezése során a tökéletes optikai rendszer elérése volt a cél; egy új minőségi szint felállítása a pontosság és tisztaság terén.


Fluoreszcenciára tervezve 


Éppúgy, mint az objektívek, az UIS2 fluoreszcens szűrő szettek és a nyolcpozíciós szűrőkocka-tartó egységek is a flexibilis és magas minőségű képalkotásra lettek optimalizálva. Egy ultra-magas minőségű bevonatképző eljárás kiváló áteresztést és kivételesen meredek jelleggörbéket eredményez, valamint az alacsony reflexiójú belső felületek kiszűrik a szűrt fény 99%-át. Ennek eredményeképpen e szűrő szettek biztosítják a legnagyobb érzékenységet és szín-szeparációt, ami az alacsony auto-fluoreszcenciájú üvegfajtával együtt tovább javítja a jel/zaj arányt. Ezen felül a szűrőkockák minden segédeszköz vagy szerszám nélkül cserélhetőek, megkönnyítve a gyors testre szabást.


Egy újszerű fluoreszcens megvilágítási koncepció 


A fluoreszcens megvilágítás sok éve az élettudományi mikroszkópia kiemelt vizsgálati módja. A BX3 rendszerek bevezetésével az Olympus számos új jellemzőt és komponenst vezetett be, amik segítségével a fluoreszcencia megőrzi e kiemelt szerepét. Az egyik legjelentősebb ilyen fejlesztés az újszerű légyszem lencserendszer, ami a teljes látómező homogén megvilágítását teszi lehetővé. A magas minőségű megvilágítás mellett a légyszem-rendszer egyszerűbbé teszi az ívlámpa beállítását is.


 Jobb- és balkezes használat 


Az Olympus BX53 mikroszkópot jobb- és balkezes használatra egyaránt képessé tették, így Önnek nem kell átszoknia a ritkábban használt kezére! Ennek jegyében például a fényerő-szabályozó gomb a váz elülső részén, középen került elhelyezésre, míg az átmenőfényű szűrők és fényzár a váz mindkét oldaláról azonos módon működtethető éppúgy, mint a fókuszáló gombok. Ha a mikroszkópra egy Olympus digitális kamerát is illesztenek, az expozíciós távvezérlő gomb is elhelyezhető a váz bármely oldalán, kényelmes fotózási lehetőséget biztosítva. Ezek eredménye egy teljesen testre szabott kezelőfelület, ami javítja a használat hatásfokát, hiszen minden ott van, ahol Önnek az a legmegfelelőbb.


Motorizáció – a határok eltolása


Az Olympus BX3 mikroszkópok a motorizációs és automatizációs bővítési lehetőségek révén még nagyobb fokú rugalmasságot biztosít az alkalmazások terén, amely funkciók mind vezérelhetőek az új cellSens szoftverből. A motorizált és automatizált komponensek alkalmazása által magasabb szintű és kényelmesebb működtetés érhető el az összetettebb kísérletek kivitelezéséhez. Az automatizált funkciók jól együttműködnek egymással, de egymástól függetlenül is alkalmazhatóak, így a felhasználó megteheti, hogy csak a számára szükséges funkciókat motorizálja. Ez nagyfokú flexibilitást és költséghatékonyságot jelent, ami biztosítja, hogy a rendszer valóban teljes mértékben a felhasználó igényei szerint legyen összeállítva.


Készen a digitális képalkotásra – kompromisszum-mentes ergonómia 


Számos különböző tubus létezik a BX3 sorozathoz, hogy minden igénynek meg tudjon felelni. A legnagyobb flexibilitást és kényelmet az U-TTR2 dönthető, trinokuláris tubus nyújtja, amelynél a szemmagasság- és szemtávolság-állítás mellett a fényútvonal-választó jobb- vagy balkezes kezelése is testre szabható, amely ismét a felhasználó szabadságának ad teret, biztosítva, hogy a mikroszkóp igazodjon a felhasználóhoz, nem pedig fordítva.


Mindent megfelelően dokumentálni – Olympus digitális kamerák


Mindig előnyös, ha van választási lehetőség, ami különösen igaz a digitális képalkotási igények területén. A világos látóterű alkalmazások esetében a nagy színhűség, míg a fluoreszcens jelek detektálásánál a tökéletes szürkeárnyalatos képalkotás kiemelt fontosságú. Ugyanakkor vannak olyan helyzetek, ahol egy kamera mindkét igénynek egyszerre kell, hogy megfeleljen. Legyen ugyanakkor választható a képméret és felbontás, máris érthető, miért ilyen széles a választék az Olympus digitális kamerák terén: hogy Ön minden igényhez és feladathoz megtalálja a legmegfelelőbb kamerát.


Teljes rendszervezérlés – cellSens szoftver az élettudományi alkalmazások számára


A cellSens szoftvercsalád három különböző csomagból áll: cellSens Entry, cellSens Standard és cellSens Dimension, minden felhasználói igény számára egyszerűen kiválasztható a megfelelő. Az egyedülállóan testre szabható grafikus felhasználói kezelő felület (GUI) segítségével a képalkotási folyamat személyre szabható az elejétől a végéig, az egész kísérlet teljes vezérléséhez. E mellett mindegyik csomag észrevétlenül integrálja a Microsoft Windows™ és Office™ programok kezelését*, ami révén az Olympus cellSens szoftvercsalád fejlett funkciókészlete rendkívül felhasználóbarát.
*A Microsoft Windows™ és Office™ szoftverek nem a cellSens csomagok részei

Specifikáció

BX53 spec

Méretek

BX53 méretek
BX53 FL méretek

BX53 M

BX53 M

BX53 POL

BX53 POL