BX46

Az ergonómia királya – speciálisan klinikai vizsgálatokhoz

Az Olympus BX46 tervezése során kimondottan azon felhasználók szigorú követelményeit tartották szem előtt, akik napi gyakorisággal, órákon át végeznek rutin mikroszkópiai vizsgálatokat. A hagyományos egyenes állású mikroszkópokkal szemben, ahol a minta fókuszálása a tárgyasztal magasságának állításával történik, a BX46 fix tárgyasztalához képest mozdul el az objektívrevolver. A rögzített magasságú tárgyasztal előnye, hogy az nagyon alacsonyan lehet az asztal felületéhez képest és a magassága változatlan a használat során, minimalizálva a kéz mozgását a minták cseréje alkalmával. E mellett az új vizsgáló tubus páratlan háromdimenziós beállítási lehetősége hozzásegíti a felhasználót az ideális testhelyzet felvételéhez, ami által lényegesen kevésbé fárad el a háti és nyaki izomzat. Ez az egyedülálló BX46 mikroszkóp formaterv mutatja a tervezés során a részletekre fordított kiemelt figyelmet és egyben biztosítja a legmagasabb szintű kényelmet a hosszú vizsgálatok alatt.

Személyre szabott ergonómia – tubus beállítás három dimenzióban  

A tökéletes, egészséges és kényelmes testhelyzet kialakítása a mikroszkóp használata során nem csupán szükséges, hanem teljesen egyénfüggő. Az ergonómiailag tökéletesre csiszolt teleszkópikus, dönthető és emelhető vizsgáló tubus betekintési szöge szabadon testre szabható -3° és 27° között, a tubus 55 mm hosszan és 45 mm magasan állítható, ezáltal teljes mértékben rugalmas három dimenzió mentén. Ennek segítségével a mikroszkóp pontosan a felhasználó legkényelmesebb testtartásához igazítható, nem szükséges a mikroszkóphoz alkalmazkodni.


Kényelmes kezelés – ultra alacsony tárgyasztal és ergonomikus kezelés

Az Olympus BX46 formaterve jelentős mértékű előrelépést jelent a hagyományos egyenes állású mikroszkópokhoz képest, mivel a tárgyasztal csupán 128 mm magasan van az asztal felületéhez képest – alacsonyabban, mint az osztály bármely másik mikroszkópja esetében. Ennek két pozitív hatása is van a felhasználó szemszögéből: a tárgyasztal magassága állandó és mintacsere esetén a kéz csupán minimális mozgatását igényli – a könyök végig az asztalon pihen, míg az alkar elvégzi a mozdulatot. Az alacsony, fix magasság mellett a BX46 két további ergonómiai jellemzővel büszkélkedhet: kis nyomatékú mechanizmus és ergo-grip alkalmazása az X-Y vezérlő esetében, mindkettő a mintán történő navigációhoz kifejteni szükséges erőt hivatott minimalizálni.


Higgyen a szemének – valódi színeket biztosító LED megvilágítás

Az Olympus a következő szintre emeli a világos látóterű vizsgálatokat a jelenleg elérhető legfejlettebb vegyes-mátrixra épülő LED technológia használatával. Ez az új, valódi színeket biztosító LED kimondottan úgy lett megtervezve, hogy az általa nyújtott színek legjobban hasonlítsanak egy halogén izzó és kék napfényszűrő által nyújtott színekhez. Ezáltal a festékek színei pontosan ugyanúgy látszanak e LED használatával, mintha kéken szűrt halogén megvilágítás lenne, és a hasonló (de nem azonos) színek tisztán megkülönböztethetőek. Ilyen mértékű tisztaságot egyetlen hagyományos LED sem képes nyújtani, mivel nem képesek azonos színi jellemzők előállítására, ezért azokkal a diagnosztikai célú képkiértékelés nehézkes és pontatlan. Ezen egyedülálló, fejlett LED technológia tehát ideális hullámhossz-tartományt biztosít a legelterjedtebb festékszínekhez - lila, kék és vörös (pl. haematoxylin és eosin – HE vagy Papanicolaou festék - Pap).


Megnövelt hatékonyság – Intelligens fényintenzitás-vezérlés

Természetükből adódóan a LED-ek ideálisak átmenőfényű világos látóterű megvilágításra, mivel állandó színhőmérsékleti profil mentén szabályozható az intenzitásuk a teljes intenzitástartományban. Az Olympus maximalizálta e határozott előnyt a beépített intelligens fényintenzitás-szabályozó (Light Intensity Manager - LIM) megoldás formájában, ami egy egyszerű felületet kínál az egyes nagyításokhoz rendelt fényintenzitás automatikus szabályozására, szükségtelenné téve a felhasználó általi manuális korrekciók elvégzését minden objektívváltást követően. Az Olympus LIM megoldás alapjául az egyedülálló Olympus valódi színeket biztosító LED átmenőfényű fényforrás és kódolt (5 és 7-pozíciós) objektívrevolverek szolgálnak, amelyek együtt automatikusan szabályozzák a megvilágítás intenzitását a felhasználó által az egyes nagyításokhoz előzetesen megadott szintre.


Széles nagyítási tartományú kondenzor – folyamatos vizsgálat 2x – 100x objektívekkel

A 2x és 100x objektívek közötti átmenetet igénylő folyamatos vizsgálat is lehetséges a kondenzor frontlencséjének mozgatása nélkül. Mivel az e nagyítási tartományban történő gyakori objektívváltás megszokott a klinikai screening folyamatban, a kondenzor frontlencse-mozgatásának kiküszöbölése jelentősen javítja a hatékonyságot, így a felhasználó értékes időt takaríthat meg. A klinikai felhasználók számára, ahol festett minták (pl. HE-festett szövet metszetek) világos látóterű vizsgálata alapvető, fontos továbbá, hogy az Olympus fehér felső résszel szerelt kondenzorokat is kifejlesztett, amik segítségével a felhasználók szemmel is könnyen pozícionálhatják a metszeteket.


Készen a jövő laboratóriumi követelményeire – rendszermegoldások

Klinikai környezetben alkalmazási területek bővülő köre igényli képek készítését, tárolását és feliratozását. Következményképpen, ha a ma vásárolt mikroszkóppal szemben még nincs is megfogalmazva követelményként, komoly előnyt jelent, ha az fel van készítve a jövő digitális képalkotási feladataira. Az Olympus BX3 mikroszkópokkal, kiegészítőivel, digitális kamerák széles választékával, valamint a dedikált labSens szoftverrel a klinikusok minden igénye kielégíthető; annak biztos tudatában, hogy készen állnak a jövő kihívásaira, bármilyen irányt vesz is a képalkotási igényük.


labSens – Modern digitális dokumentációs megoldás

A labSens szoftver az ideális digitális képalkotó és dokumentációs megoldás a modern klinikai laboratóriumok számára. Az összes lényeges képalkotó, képfeldolgozó és diszkussziós funkció mellett a labSens szoftver a BX3 mikroszkópcsalád két fő koncepcióját követve lett megalkotva: ergonómia és hatékonyság. Az egyszerűen használható grafikus felhasználói felület lehetővé teszi a legfontosabb funkciók definiálását, a felhasználó döntheti el, hogy mely eszközökre van szüksége a képernyőn a feladat végrehajtásához, ezáltal a munkafolyamatnak megfelelően szabhatja testre a felületet. Az így kialakított ösztönösen, gyorsan kezelhető interaktív felhasználói felület segítségével a képalkotás, megjelenítés, megjegyzések, mérések és a képek kezelése különösen hatékony.


Vissza

Specifikáció

BX46 spec

Méretek

BX46 méretek