BX43

Nagyszerű csapatjátékos – sokoldalú klinikai rendszer mikroszkóp

Az Olympus BX43 kimagaslóan sok jellemzőt és optikai teljesítményt kínál a klinikai felhasználók számára. Az erőteljes UIS2 optikai rendszerre és bizonyítottan stabil Y-alakú vázra épülő mikroszkóp egyszerűen kezelhető elülső vezérlése és az egyedülálló színhűségű LED fényforrása mellett nagyobb fokú sokoldalúságot és ergonomikus kezelést biztosít. A kompakt, helytakarékos BX43 mikroszkóp váz sokféle rutin feladat költséghatékony alapjául szolgál, ezáltal ideális választás önálló mikroszkópnak hagyományos képalkotási feladatokra éppúgy, mint belépő szintű platformnak motorizáció vagy fluoreszcencia terén – készen áll a jövő laboratóriumi követelményeire, így Ön is készen állhat.

Higgyen a szemének – valódi színeket biztosító LED megvilágítás

Az Olympus a következő szintre emeli a világos látóterű vizsgálatokat a jelenleg elérhető legfejlettebb vegyes-mátrixra épülő LED technológia használatával. Ez az új, valódi színeket biztosító LED kimondottan úgy lett megtervezve, hogy az általa nyújtott színek legjobban hasonlítsanak egy halogén izzó és kék napfényszűrő által nyújtott színekhez. Ezáltal a festékek színei pontosan ugyanúgy látszanak e LED használatával, mintha kéken szűrt halogén megvilágítás lenne, és a hasonló (de nem azonos) színek tisztán megkülönböztethetőek. Ilyen mértékű tisztaságot egyetlen hagyományos LED sem képes nyújtani, mivel nem képesek azonos színi jellemzők előállítására, ezért azokkal a diagnosztikai célú képkiértékelés nehézkes és pontatlan. Ezen egyedülálló, fejlett LED technológia tehát ideális hullámhossz-tartományt biztosít a legelterjedtebb festékszínekhez - lila, kék és vörös (pl. haematoxylin és eosin – HE vagy Papanicolaou festék - Pap).

Megnövelt hatékonyság – Intelligens fényintenzitás-vezérlés

Természetükből adódóan a LED-ek ideálisak átmenőfényű világos látóterű megvilágításra, mivel állandó színhőmérsékleti profil mentén szabályozható az intenzitásuk a teljes intenzitástartományban. Az Olympus maximalizálta e határozott előnyt a beépített intelligens fényintenzitás-szabályozó (Light Intensity Manager - LIM) megoldás formájában, ami egy egyszerű felületet kínál az egyes nagyításokhoz rendelt fényintenzitás automatikus szabályozására, szükségtelenné téve a felhasználó általi manuális korrekciók elvégzését minden objektívváltást követően. Az Olympus LIM megoldás alapjául az egyedülálló Olympus valódi színeket biztosító LED átmenőfényű fényforrás és kódolt (5 és 7-pozíciós) objektívrevolverek szolgálnak, amelyek együtt automatikusan szabályozzák a megvilágítás intenzitását a felhasználó által az egyes nagyításokhoz előzetesen megadott szintre

Széles nagyítási tartományú kondenzor – folyamatos vizsgálat 2x – 100x objektívekkel.

A 2x és 100x objektívek közötti átmenetet igénylő folyamatos vizsgálat is lehetséges a kondenzor frontlencséjének mozgatása nélkül. Mivel az e nagyítási tartományban történő gyakori objektívváltás megszokott a klinikai screening folyamatban, a kondenzor frontlencse-mozgatásának kiküszöbölése jelentősen javítja a hatékonyságot, így a felhasználó értékes időt takaríthat meg. A klinikai felhasználók számára, ahol festett minták (pl. HE-festett szövet metszetek) világos látóterű vizsgálata alapvető, fontos továbbá, hogy az Olympus fehér felső résszel szerelt kondenzorokat is kifejlesztett, amik segítségével a felhasználók szemmel is könnyen pozícionálhatják a metszeteket.

Készen a jövő laboratóriumi követelményeire – rendszermegoldások.

Klinikai környezetben alkalmazási területek bővülő köre igényli képek készítését, tárolását és feliratozását. Következményképpen, ha a ma vásárolt mikroszkóppal szemben még nincs is megfogalmazva követelményként, komoly előnyt jelent, ha az fel van készítve a jövő digitális képalkotási feladataira. Az Olympus BX3 mikroszkópokkal, kiegészítőivel, digitális kamerák széles választékával, valamint a dedikált labSens szoftverrel a klinikusok minden igénye kielégíthető; annak biztos tudatában, hogy készen állnak a jövő kihívásaira, bármilyen irányt vesz is a képalkotási igényük.

Motorizált működés – a választás szabadsága.

A modulok és kiegészítők helyes egyensúlya mellett az Olympus BX43 klinikai mikroszkóp a minták teljes vizsgálatának szabadságát nyújtja. Az Olympus számos motorizációs és automatizációs eszközt kínál a rutin és összetett képalkotási és screening technikák hatékonyságának növelése érdekében. Ezáltal gyorsabban és megbízhatóbban végezhetőek el a vizsgálatok, értékes időt takarítva meg. Az automatizációs megoldások tökéletes összhangban képesek együttműködni, de önálló megoldásként is helytállnak, így a felhasználónak elegendő azon funkciókat motorizálnia, amikre szüksége van. Ez nagyfokú flexibilitást és költséghatékonyságot jelent, biztosítva, hogy a rendszer a felhasználó igényei szerint épül fel.

Testreszabott rendszer – kimagasló flexibilitás

Az Olympus BX43 lehetőséget biztosít arra, hogy egy hagyományos világos látóterű mikroszkóp kiépítés később, az igények változásával fejlettebb vizsgálati módok platformja legyen: további kondenzorok és objektívek mellett egyéb vizsgálati technikák is alkalmazhatóak. A trinokuláris tubus lehetővé teszi digitális kamera csatlakoztatását, amely az Olympus labSens szoftverrel kombinálva kiváló megoldás dokumentációhoz és esetkövetéshez. A BX43 bővíthető továbbá epifluoreszcens feltéttel is, ami biztosítja, hogy a mikroszkóp képes megfelelni a növekvő számú, klinikailag releváns fluoreszcens technikáknak is, a teljes értékű átmenőfényű vizsgálati mód megtartása mellett.

Készen a digitális képalkotásra – kompromisszum-mentes ergonómia.

Számos különböző tubus létezik a BX3 sorozathoz, hogy minden igénynek meg tudjon felelni. A legnagyobb flexibilitást és kényelmet az U-TTR2 dönthető, trinokuláris tubus nyújtja, amelynél a szemmagasság- és szemtávolság-állítás mellett a fényútvonal-választó jobb- vagy balkezes kezelése is testre szabható, amely ismét a felhasználó szabadságának ad teret, biztosítva, hogy a mikroszkóp igazodjon a felhasználóhoz, nem pedig fordítva.

Vissza

Specifikáció

BX43 spec

Méretek

BX43 méretek